fredag 5 juli 2013

Fredagens läkarinfo


Idag skulle vi ju som sagt få svar på förra veckans alla undersökningar. Efter mycket om och men och information hit och dit från fel människor så ringde äntligen barnonkologen upp mig.

Huvudtumören:
Det blir operation! Tumören har krympt bra, men omsluter flera kärl varför de förmodligen inte får bort hela tumören. :( Operationen är på tisdag redan! Tre kirurger, varav en kärlkirurg ska vara med och det är en heldagsoperation.
De vet ännu inte om höger njure går att rädda, det beror på om de kan få bort mer av sjukdomen om den avlägsnas eller inte.

Metastaser i skelettet:
Mibg-scinten visade på neuroblastomceller i ena kotan fortfarande men det har minskat mycket. Och de andra ställen var nu fria. 

Benmärgen:
Helt fri från cancerceller vilket vi redan visste.

På måndag blir vi inlagda på avd Q83, kirurg. Där ligger vi minst en vecka. Sen förmodligen tillbaka till Q84. Läkningen efter op tar väl ungefär två veckor och sen är det dags för högdosbehandlingen med stamcellsåterföringen på Huddinge. När den enda platsen som finns där under sommaren blir ledig vill säga! :/ Om den inte är ledig innan v.33 måste Meja få mer cytostatika innan... sorgligt!

Sen gör man nya undersökningar och om det behövs en ny operation.

Men nu ska vi inte tänka på allt det här tunga utan nu ska vi bara njuta av helgen! ❤

Tack för att ni finns och stöttar! Ni vet att ni betyder enormt mycket!

PS. 100g mjölkchoklad gjorde susen! ;)

11 kommentarer:

 1. Vilken underbar start på helgen och i morgon blir den ännu bättre! Ha en underbar helg nu.

  SvaraRadera
 2. Låter som en Lång och jobbig sommar för er. Men vilket bra besked ni fick ändå. Jag håller mina tummar och tår för att allting ska gå bra för er. <3

  SvaraRadera
 3. Blir så glad över nyheten, samtidigt som jag hoppar i sängen av lycka ( hoppa är en överdrift då jag har kryckor och opererat bäcken :-)) så sprutar tårarna. Håller tummar, tår och alla tänkbara kroppsdelar som kan hållas för att få tur. Önskar er en underbar helg och en oförglömlig fest. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ kram Frugnu
  www.frugnu.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Ojojoj vilken resa ni har framför er! Hoppas iaf att det känns bra att det finns en plan?

  SvaraRadera
 5. <3<3<3 Styrkekramar <3<3<3 Vi är många som följer och tänker på er!!

  SvaraRadera
 6. Har precis börjat följa din blogg, du skriver så bra! Ni går igenom en förälders
  Värsta mardröm, har själv två små killar, känner verkligen med er.
  Dina ord berör. Resan kommer bli lång men ni fixar dethär! Häftigt med Linus! Ha
  En underbar kväll! Kram Dessi

  SvaraRadera
 7. Man kan inte fatta. Jag tänker på er dagligen!! Ha en underbar dag!
  :-)

  SvaraRadera
 8. Hoppas ni får en skön helg och kan ladda om! Tänker på er! Har gjort lite sockersött barngodis, kan jag komma förbi i em vid 3-4 med det? (Dvs lö 6/6) /Tua

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Tua! Du är så välkommen! :)

   Radera
 9. Ja njut nu bara av helgen o av Dagens stora händelser för Meja(Lördag o Linus)Vi vill se mycket bilder o film på Mejas reaktion på när han kommer, åhhh det kommer o bli hysteriskt många tårar(från mig)

  Massor med kramar

  SvaraRadera
 10. Marguerite koos7 juli 2013 16:56

  Älskade främmande människor. STORA styrkekramar från en mormor till en flicka i Mejas ålder. Jag blir så sorgsen och glad av din blogg. Jag/vi kommer att följa er väg med kärlek. Önskar er all lycka på er knögliga kärlekstig.
  //Mormor Marguerite
  Mormor till Jonna snart 6 år.

  SvaraRadera