tisdag 1 oktober 2013

Lite info från dagen.

Hon är än så länge feberfri, från imorse! Yes! :) Det är i alla fall viktigast, att hon mår bra och är pigg! Trots att värdena är lite vajko.

Fortfarande lågt blodtryck (typ ca 70/ ca 30). (trots påfyllning av blod och vätskedropp ?)
Njurpåverkan, kreatinin för högt och albumin för lågt.
Fortsatt extra vätskedropp.

Flera prover tagna, urin-, avföring-, bakterieodlingar på alla möjliga ställen... För hoppningsvis bättre odlingssvar imorgon!
Idag kom bara ett preliminärt svar på blododlingen som var detsamma som sist, enterokock eller streptokock. Chockerande. Eller inte.

Eftersom njurarna från början var känsliga och nu påverkats mer (säkert av den höga dosen vancomycin i fredags?) måste man avbryta vancomycin-behandlingen. Så att man inte sabbar njurarna permanent. Läkaren tror nu att tazocinet räcker som antibiotika, eftersom febern gått ner, sedan det sattes in igår. (men även vancomycin har ju getts!?) Får se hur/om hon reagerar på det.

Vi har även gjort UL på tarm/njure, vilket förutom lite mycket vätska i tarmarna inte visade på några avvikelser. Hjärtklaffarna kollades oxå så det inte fanns bakterieansamlingar där och inget de kunde se fanns i alla fall. Skönt!Jaja, vi får se hur vi ska fortsätta under morgondagen och vad som händer. Svårt när man inte riktigt vet. Men som sagt, Meja mår bra! (åtminstone utåt).


7 kommentarer:

 1. Kram starka mamma Ina och starka hjältinnan Meja från Lotta. Tänker på er hela tiden!

  SvaraRadera
 2. Ni är grymma!! Vilken superhjälte du är Meja och vilken tur att du har världens starkaste mamma. Största styrkekramen till er från Emma <3

  SvaraRadera
 3. Vilket team Ni är, du är ju helt grym Meja som orkar med allt detta och Du ser som att det kvittar vad dom gör för undersökningar så ligger Du där och ser helt lugn ut. Förmodligen är det Din underbara mamma som ger Dig detta lugn. Många kramar/IMB

  SvaraRadera
 4. Gull-gumman! Snacka om att se cool ut vad dom än gör med henne! Ni finns i mina tankar hela tiden! KRAMAR/LENA

  SvaraRadera
 5. Åh lilla Meja, så jädra duktig och stark. Så glad att se att du ätit pyttipanna också, det är ju så himla gott! Har fått alla änglar och alla är så glada över dom , de sprids här i Borås som ligger 4 timmars körning med bil ifrån er i hölö :)
  Tänker på er och kämpa på, bort med alla dumma baciller!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Världens bästa Meja, och världens bästa mamma <3 p.s (världens bästa pappa på hemmaplan oxå för den delen!! // Ewelina

  SvaraRadera