onsdag 2 oktober 2013

Vem hade rätt?

Farbror Doktorn eller Mamma Ina???

Bakteriernas artbestämning är klar. Förra gången var det "enterococcus faecium". Denna gång är det, trumvirvel....................."enterococcus faecium" och mamma Ina har återigen rätt!!! :D

Nu återstår bara resistensbestämningen som vi får svar på imorgon, det är den som är viktig att få svar på för att veta vilken sorts antibiotika som tar på just den här bakterien.
Båda gångerna fanns känslighet mot vancomycin (antibiotikan hon fick sist men som påverkade njurarna). Frågan är om det även denna gång finns känslighet mot ampicillin eller inte. Är den känslig så funkar tazocinet (antibiotikan hon får nu) men om inte då vet jag inte vad de gör... ger man vanco även om njurarna tar stryk?

Jag hoppas att tazocinet räcker, då får vi nog åka hem imorrn om värdena fortsätter gå åt det bättre hållet. Om den är resistent mot tazocin vetefan vad som händer...
Jo, förmodligen får hon feber någon gång under morgondagen tippar jag på. (om man kollar hur det blev sist hon inte fick vancomycinet).

Min stora fråga till läkaren imorgon: varför gav man vanco istället för att fortsätta med tazocin sist?

PS. Fick precis höra av en Q84-pappa att vanco ger Dr. House alltid, så det är nog en dunderkur och därmed svar på den sista frågan! :D.

8 kommentarer:

 1. Räcker det med en mindre dos per behandlingstillfälle? Tänkte eftersom koncentrationen blev så hög för lilla skrutt förra gången... Då kanske inte njurarna behöver bli påverkade? Hoppas ni får klarhet i alla frågor! Kram från oss i norr! <3

  SvaraRadera
 2. Mamma Ina är bäst <3 kram på er båda /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Massor massor av kramar och tankar till er,... jämt! <3 // Ewelina

  SvaraRadera
 4. haha, så illa får vi inte hoppas att det är, att dom går efter en serie ;) hoppas meja är bättre imorgon så ni får åka hem! styrkekramar!!

  SvaraRadera
 5. Har tänkt på en sak, vill inte pappan ligga på sjukhus med Meja?
  Att ni byter plats med varandra ett tag... fast det går kanske inte...
  Styrkekramar till er alla!

  SvaraRadera
 6. Heja Ina!

  Håller tummarna att Meja klarar sig utan Vancomycinet.

  Kram

  SvaraRadera
 7. ....och dr House brukar ju för det mesta ha rätt!!!! Haha:-

  SvaraRadera