onsdag 19 juni 2013

Meja bus, 4,5 år


För er nytillkomna läsare som inte känner oss kommer en liten sammanfattning om Meja. Det står mycket i tidigare inlägg oxå, men ni är flera som haft lite frågor... Så here it comes:

Meja är en glad, riktigt busig och bestämd trollunge. Hon är lillasyster till 3 andra trollungar och därmed behöver hon vara stark, bestämd och kunna höras för att få sin vilja genom. 
Som liten var hon en liten köttbulle, en liten tjockis med långt brunt hår och stora bruna ögon som älskade mat. Supergullig! (ja, jag är partisk ;))

Hon har alltid busat järnet; sminkat vår chihuahua med mascara & läppstift på pälsen, alltid tjuvmatat honom (lagt ut ett helt paket påläggskorv på hela köksgolvet), sminkat sig själv till tiger med spritpenna, rymt från dagis (klättrat över staketet) med fyra andra kompisar. Rymt hemifrån i trosor och foppatofflor. :D
Alltid allt med en glimt i ögat så man har svårt att bli arg. :)

Från att ha varit en frisk mullig tjej, blev hon plötsligt sjuk, kräktes flera gånger och vi fick efter några dygn på sjukhus beskedet att hon hade en tumör i buken. I april 2013.
Och ytterligare några dagar senare att det var elakartad, svårbehandlad cancer. Hon hade förutom tumören även metastaser i skelettet. Högrisk Neuroblastom stadie 4 heter hennes diagnos. Det är strax över 50% chans till överlevnad. :(

Hon har en av de tuffaste behandlingsscheman man kan ha: 8 ggr cytostatikabehandlingar (var 10:e dag) med mycket biverkningar, infektionskänslighet och hon har ofta behövt både nytt blod och trombocyter (blodplättar). Sedan blir det skördning av hennes egna stamceller och operation av tumören samt höger njure. Efter den blir det högdosbehandling (cytostatika) med stamcellsåterföring och efter det strålning av huvudtumören. Sist blir det A-vitamin i hög dos i några månader. Det vill säga praktiskt taget allt man kan göra för att övervinna cancer!

Vi påbörjar imorgon cytostatikakur nr 8. 


9 kommentarer:

 1. började läsa din blogg för ett tag sedan då jag såg att kenza hade länkat den på sin blogg. blir så otroligt ledsen och arg på denna fruktansvärda sjukdom, FUCK cancer. ingen, verkligen ingen ska behöva lida av cancer, och speciellt inte små oskyldiga barn som har hela livet framför sig. jag hoppas ingenting annat än att Meja blir frisk igen och får leva sitt liv så som hon vill. du är såå stark Meja och du förtjänar precis som alla andra ett friskt liv. jag önskar er all lycka till, och jag håller så många tummar jag kan för att Meja ska bli frisk. jag tror på dig Meja, jag vet att du klarar det här, fortsätt kämpa, du är en sådan vinnare! mina tankar går till er och era nära och kära. miljontals styrkekramar!!

  SvaraRadera
 2. Det var med lätta steg jag traskade iväg till blodgivningen när jag blev kallad.
  Nu vet jag hur viktigt det är.
  Nu håller vi tummarna för att feber ger sig och allt går enligt plan så Meja blir av med den där cancer-skiten.

  SvaraRadera
 3. Nu har jag precis läst vartenda inlägg och tårarna rinner på mig./
  Även om jag försöker kan jag inte förstå vad ni genomgår hela familjen. Jag kommer att pussa mina barn lite extra innan jag går och lägger mig och imorgon och resten av mitt liv ska jag tacka för att jag har fem friska barn och verkligen tänka mig för innan jag skäller och har mig. Tänk att Meja på 4,5 år var den som verkligen fick mig att inse detta som egentligen är så självklart. Tack Meja och Tack mamma för att du delar med dig.
  Läste i något inlägg att ni gillar Linus Svenning, jag med och han bor där jag bor :-) han är fantastisk!
  Stor kram till er och även jag kommer att be, som inte är troende, för att fina Meja snart är lika busig som hon tydligen var innan sjukdomen <3

  SvaraRadera
 4. Älskade Ina, jag fortsätter att läsa, fortsätter att be. Fortsätt att vara stark, Många många styrkekramar till er. Håller tummarna för imorgon <3

  // R

  SvaraRadera
 5. Jag kollar in varje dag. Vill göra något. Så jag länkade till er på min blogg. Hoppas texten känns ok.

  http://lillahell.blogg.se/2013/june/tankens-kraft-ar-stark.html

  SvaraRadera
 6. Meja lilla Meja, vill ju hjälpa dig av hela mitt hjärta, går inte många minuter på dagen då jag inte tänker på dig lille vän. Du har öppnat upp mina ögon och fått mig att inse vad som är viktigt här i livet och vad som egentligen betyder något. Igårkväll kramade jag och pussade mina två små pojkar extra mycket och extra hårt.Tårarna rann ner för kinderna, kan inte sluta tänka på dig och din underbara familj. Ska be för dig så mycket jag bara kan, jag är så säker att ni kommer ta er ut detta, hur svårt det än må bli..Jag bär med dig i mina tankar under hela dagen lilla Meja, du ska veta att vi är många som tänker ständigt på dig!!! Meja söta Meja/Jasmina

  SvaraRadera
 7. Läser din blogg varje dag och tårarna rinner, min dotter som är 17 år har också börjat följa din blogg och i går kom hon ner till mig och var så ledsen. jag frågade var det var och hon svarade att hon var så ledsen för Mejas skull att livet kunde vara så orättvist. Vad kan vi göra frågade hon mig. Jag svarade hålla våra tummar, be fast vi inte är kristna och bidra med pengar till cancerfonden.Vi tänker ofta på er och jag hoppas och tror verkligen att allt detta elände kommer sluta lyckligt. det kan inte finnas något annat. Ta hand om er nu och ta emot våra styrkekramar <3

  SvaraRadera
 8. Jag kan inte annat än berömma dig, Meja och hela din familj för den styrka ni besitter i allt detta :(
  Jag har en son på 3 år och väntar nu en dotter och det Ni går igenom är nog varje förälders värsta mardröm!
  Jag kan tyvärr inte se Mejas önskelista, då jag bara får upp ett kryss där bilden ska vara, men om det går på något sätt, så skulle jag verkligen vilja ta del av den.
  Jag arbetar som USKA på Västerås sjukhus och skulle vilja starta upp en insamling till förmån för Meja här, så att vi kanske kan hjälpa till med något på hennes lista.

  Fortsätt kämpa och känn allt stöd Ni!
  Många kramar och massa kärlek
  Sarah och resten av Västerås sjukhus!

  SvaraRadera
 9. Vill skicka en STOR varm kram till dig mamma Ina, och tack för att du delar med dig av Mejas vardag. Jag är så enormt berörd, tårarna rinner, och samtidigt är jag så tagen av er styrka igenom detta. Vilken underbar liten trollunge hon är!

  SvaraRadera