lördag 29 juni 2013

Det vi vet just nu...

Har inte skrivit något om de provsvar m.m. vi fått och jag förstår att ni vill veta.
Det är positivt, men ändå hade jag hoppats på ännu bättre... och därför behövt bearbeta lite först.

Det bästa: Mejas benmärg är helt fri från cancerceller! ❤

Alltså börjar vi stamcellsskördning (rättare sagt "monitorering") på tisdag morgon på Huddinge! Då tas blodprov varje morgon tills värdena är tillräckligt höga för att försöka skörda stamceller (via typ dialys). Det kan ta några dagar, några veckor eller inte fungera alls. Ingen som vet.

Hennes huvudtumör har minskat mycket och läkarna är väldigt nöjda. Just hennes neuroblastom-typ brukar svara långsamt på cytostatikabehandling så det här är över förväntan.
Men jag hade fått höra på UL att den var ännu mindre, varför jag blev lite besviken....

Från början var den 10 x 8 x 5 cm och nu 4 x 4 x 2,5 cm. Den högra njuren som blivit förskjuten har åter lagt sig på sin plats och kanske t.o.m. går att rädda...

På fredag får vi alla svar! Då har även kirurgerna tittat på om och hur det går att operera.
Så fortsättning följer helt enkelt!13 kommentarer:

 1. Hej!

  Fint med något positivt provsvar! Du är en helt fantastisk mamma och gör allt du kan för att alla dina barn ska ha det så bra som de bara kan i denna kamp, ta det till dig! Tänker på er med önskan om ett snabbt tillfrisknande! Hälsa Meja att kämpa på och krya på sig!

  Många kramar fyllda med styrka, hopp och kärlek!

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att ni får BRA besked på fredag. Kommer tänka på er massor!

  SvaraRadera
 3. Hurra vad roligt! Jag följer din blogg dagligen, håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 4. håller tummarna !!!! Hejja Mejja!!! <3 / Ewelina

  SvaraRadera
 5. Efter att ha levt i 18 år med en ångest när allt ska ta slut för sitt älskade barn, så förstår jag mer än allt din/er oro...Ordet Huddinge får mina hårstrån att resa sig..så mkt tid vi tillbringat där genom hopp, tårar och sorg...stor kämpande kram till er och er ljuvliga tös <3 Mvh. Lena

  www.jozzan.com

  SvaraRadera
 6. Åh så skönt med possitiva besked, förstår att beskedet med huvudtumören tog emot dock. Men det är på rätt väg vilket är supet härligt, underbara nuheter med ryggmärgen. Nu håller vi alla tummar och tår för kommande prover och tester. Go Meja!!

  SvaraRadera
 7. Benmärgen fri från cancerceller och en 50%-ig minskning av huvudtumören, stort HURRA säger jag. Det går framåt och saker kan göras. Det är positivt. Heja Meja och familjen!
  Kramar och uppmuntran från /
  Jill

  SvaraRadera
 8. va skönt för er. hurra hurra hurra! håller tummarna att det ska fortsätta gå så :) kämpa vidare meja! kram emma

  SvaraRadera
 9. Åhhh älskade Meja grymt bra kämpat. Så glad av att läsa det inlägget, fortsätter att be för dig. Mååånga kramar till er familj från mig i Malmö <3

  // R

  SvaraRadera
 10. Finaste Meja,vi ber för dig och din underbara familj, ni är å starka!!! Man kan bara lära från er! Vi tänker på er massor/jasmina

  SvaraRadera
 11. Kjære dere,
  tenker på dere hver eneste dag. Takk for at dere deler så mye med oss. Meja, du er en enestående jente - har blitt så glad i deg! Varme klemmer!

  SvaraRadera
 12. Provsvaren låter ju väldigt positiva. Detta kommer hå hur bra som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Blir så glad, lycka till vackra Meja! :)

  SvaraRadera