torsdag 13 juni 2013

Idag kom det!

Det stora brytet! Som ett stort vulkanutbrott! Det gick inte att stoppa. Jag kunde inte bara torka bort en tår, svälja och gå vidare. Det forsade ut och hela jag skakade, jag fick ingen luft. Ingen idé att försöka dölja det för barnen... (jag försökte, stängde in mig i tvättstugan, lönlöst)
Idag gråter Gud många stora tårar, så då kan väl lika gärna jag också göra det.

Men jag fick den bästa trösten. Meja med sina stora vuxna ögon som håller all världens kunskap i sina mörka bottnar. Meja som önskar att alla fick vara friska. Att ingen ska vara sjuk och ledsen. Att ingen ska behöva dö. Meja med sina stora funderingar om livet, kroppen, själen, himlen.
Meja som vet var en del av änglarna bor.

46 kommentarer:

 1. Småländskan13 juni 2013 18:25

  Idag efter jag läst och kollat här, läst varenda inlägg.. idag gråter jag och torkarna tårarna tillsammans med dig.
  Det är ok att som förälder och andra anhöriga, få det stora brytet, äntligen släppa loss, visa, känna.
  Ni underbara föräldrar, syskon till lilla fina Meja, ni är mer är starka, ni är nog de mest "tuffa" jag vet, ni är bara så underbara. Ni gör Mejas dagar/dygn så bra de nånsin kan vara.
  Som mamma, som farmor, som anhörig... jag fattar inte, jag förstår inte, jag kan aldrig nånsin begripa det ni går igenom.
  Fina lilla Meja, fina lilla du... du kämpar, du ser så glad ut, du ler, du verkar vilja leva livet. Och jag vet att du fixar det, eller hur? Lova mig Meja, du fixar det...
  Massor av kramar till er alla.

  SvaraRadera
 2. Låt tårarna rinna, rensa ut all tung börda du burit inom dig.Som förälder vill man vara den starka och som stöttar, men håller man inne det för länge så bryter den ut när man minst anar. Det är en fantastisk gåva att kunna gråta, likväl som att tala. Den lättar på trycket även om gråten också känns sorglig. "så efter regn kommer solsken". Meja är så klok hon, å barn tar det så fint. Så tillåt dig att gråta Ina ni fixar det här!!!!!
  Kram kram Inger

  SvaraRadera
 3. Ina Ina Ina Meja Meja Meja de ni o eran familj går igenom vill man inte ens att ens värsta fiende ska behöva gå igenom =( Tänker på er dagligen. O de blev så verkligt när jag ser dina tårar,riktig hjärn snurr blev de...Säg snälla om jag kan göra nåt för dig eller familjen bamsekram till dig Ina o jag hoppas du inte kommer ta illa upp om jag kramar dig nästa gång vi ses..säg de isåfall =)

  SvaraRadera
 4. Idag gråter jag med dig Ina och min Mimmi säger att ibland måste man gråta ut sin ledsamhet med tårar. Och hon har så rätt,nu var det dags för dig att göra det. Gråt ut ordentligt så att du orkar fylla på med nya krafter igen!
  Underbara, älskade lilla Meja,som kan ge sån fin tröst, hon är helt fantastisk! ♥♥♥
  Kramar, Monique

  SvaraRadera
 5. Idag gråter jag också med dig. Vill så gärna ge er ork att fortsätta med det fina som ni hittills har gett Meja. Hoppas att du har hittat ny kraft att kämpa med Meja, och du ska veta att när din kraft tillfälligt sviktar så är vi runt omkring er där med ett helt kärnkraftverk av tro och hopp. Meja ska bli frisk♥♥♥♥♥
  Kram Ylva

  SvaraRadera
 6. Tårarna bara rinner.. all styrka och kärlek till er <3 !!!!

  SvaraRadera
 7. Jag vill bara säga att jag ger er all min kärlek, ingen ska egentligen behöva vara med om något sånt här. Jag hoppas att allti blir till slut och att ni får leva lyckliga, jag hoppas och tror. Massa kramar från mig♥♥

  SvaraRadera
 8. Det måste vara en hemsk tid ni går igenom, kan inte ens föreställa mig... Men jag hoppas så innerligt att er lilla dotter blir frisk! Styrkekramar till er!

  SvaraRadera
 9. Här sprutar tårarna när jag läser om din fina fina lilla dotter och vill skicka de största styrke kramarna till dig och din fina familj! Jag önskar er all all lycka, detta klarar ni.

  Massa kramar! Ge sötnötan en stor kram från mig också :)

  SvaraRadera
 10. Brukar inte läsa såna här bloggar men nu blev jag lite extra berörd. Ville bara säga att ni ska veta att jag tänker på er och hoppas mer än allt att Meja blir frisk! Ta hand om er alla och fortsätt kämpa.

  SvaraRadera
 11. Massor av styrka till dig och din familj!

  SvaraRadera
 12. Skickar en massa styrkekramar till Meja och hela familjen! Fortsätt kämpa! <3

  SvaraRadera
 13. Jag är följare av din blogg då jag själv också är mamma och bor i hölö, har en dotter precis lika gammal som Meja på grannavdelningen propellern.
  Många tankar går till dig då man allt så många gånger träffats i backen och vinkat och hälsat glatt på dig och dina underbara barn och make. Ni är en fantastisk familj som prövas hårt just nu.
  Men jag som många andra vet att ni kämpar och kan inte förstå varför detta händer.
  Sluta ALDRIG kämpa!!
  Gråt, ilska, glädje, sorg, hopp och förtvivlan är tillåtet.
  /Mina

  SvaraRadera
 14. All styrkekramar till er <3

  SvaraRadera
 15. Styrka till dej och din familj <33

  SvaraRadera
 16. Å finaste familj. Jag beundrar er som varit så starka så länge. Jag tror att tårar gör gott, mycket gott. Och Meja finaste unge, du är en så vis kämpe. Det är bra att du kan mycket om änglar även jag tror du har långt, långt kvar tills det är din tur att komma till dom. Du ska först bli en skruttig, gammal gumma innan du får leka med änglarna!

  Tänker på er dagligen trots att jag inte känner er. Gråter och skrattar när jag följer er kamp. Det får mig att orka kämpa i min.
  Kram och hoppas ni får må gott snart. Kram Maria ( www.frugnu.blogg.se)❤❤❤

  SvaraRadera
 17. Styrkekrammar till dig och din fina familj

  SvaraRadera
 18. Har suttit och läst din blogg nu och tårarna rinner på mej också. Kan inte ens föreställa mej vad ni går igenom. Skickar massa stryka till eran familj.

  SvaraRadera
 19. Styrkekrammar till dig och din fina familj <3 <3 <3

  SvaraRadera
 20. Tårarna bara rinner när jag sitter och läser din blogg. Jag ber till gud att Meja ska bli frisk. Massa kärlek till er!

  SvaraRadera
 21. Kunde inte låta bli att bläddra igenom alla inlägg då jag själv hade neuroblastom när jag var liten. En massa styrkekramar från mig, fortsätt kämpa! <3

  SvaraRadera
 22. Massa styrkekramar deån mig, blir bara så less på att höra om allt detta! Hoppas allt blir bra nu! :-) <3

  SvaraRadera
 23. Tårar är helt ok och ingey fel alls. Man kan nog inte vara super morsan jämnt och speciellt i eran situation. Släpp loss tårar, ilskan och alla känslor. Det är nog bra för sig själv och även för Meja att se det är ok att ibland vara ledsen och bara irriterad över situationen. Du och era nära är ett enormt stöd för varandra i denna svåra tid. Känslorna måste ut någon gång för att orka vidare och kämpa på.
  Ge aldrig upp, tillsammans är ni starka!!
  Sender stora önskningar till högre makter dagligen åt er!!

  SvaraRadera
 24. Hej såg din blogg genom kenza och lyssnade på en sorlig låt då jag läste detta blev väldigt rörd ush cancer borde inte finnas. Jag har verkligen massa respekt till folk som har modet uppe och är så jävla starka även fast stationen är som den är. Massa kärlek från mig till lilla Meja och hennes familj <3

  SvaraRadera
 25. Blir alldeles tårögd när jag läser igenom bloggen och vad ni går igenom! Det är så orättvist, jag önskar från hela mitt hjärta att Meja blir frisk. Massa styrkekramar till er! Forstätt kämpa finaste Meja <3

  SvaraRadera
 26. Fastnade vid din blogg genom Kenza, ville bara säga hur otroligt starka ni verkar i er familj(som både håller modet uppe OCH visar känslor) och att jag tänker på er! Styrkekramar till er alla

  SvaraRadera
 27. Läste igenom din blogg och jag kan inte stoppa tårarna. Ingen ska behöva gå igenom något sådant här, allra minst ett oskyldigt litet barn.
  Massa styrkekramar till vackra Meja och resten av familjen <3

  SvaraRadera
 28. Jag läste igenom några sidor men blev tvungen att ta en paus då tårarna inte lät mig läsa vidare... Vilken fantastisk stark mor du är, jag är själv 2 barnsmamma o min äldsta tjej är 4 år.. Bara denna hemska tanke får mig att kvävas... Du kommer klara detta, med stöd av nära och kära samt en massa läsare som håller tummar och hejar på lilla underbara Meja<3 Jag kommer fortsätta titta in här och följa med er på denna resa. skickar massa styrkekramar och tankar till er- underbara Meja, Ina och resten av familjen<3 ps. maila mig gärna uppgifter om hur jag kan bidra ekonomiskt, det gör jag och min make mer än gärna<3

  SvaraRadera
 29. styrkekramar till er alla..
  så fin familj du har<3

  SvaraRadera
 30. Vet inte vad man skriver, jag hoppas av hela mitt hjärta att Meja blir bra.

  SvaraRadera
 31. Hej, läste på kenzas blogg och bestämmde mig för att gå in här och kolla.
  Eftersom min mamma själv är sjuk så tyckte jag det var otroligt bra av henne och skänka pengarna till ett så bra ändamål.
  Stay strong <3

  SvaraRadera
 32. Så hemskt att livet kan vända så snabbt. HÅller tummarna för finaste lilla Meja! Ska be varje dag för Meja. Stay strong <3

  SvaraRadera
 33. Fortsätt kämpa och du kommer att lyckas !! <3

  SvaraRadera
 34. Min pojkvän som är 21 år har också fått diagnosen njurcancer nyligen, fast med spridning till lever. Jag förstår din sorg, det är svårt och tufft men jag tror och hoppas din lilla tjej kommer lyckas! Styrka till er

  SvaraRadera
 35. Har nu suttit i några timmar och läst igenom denna fina blogg. Blir tom på ord när jag läser detta. Du ska veta att du är en fantasktiskt stark och fin mamma! Du ska vara så stolt över dig själv för du kämpar verkligen. Det är så orättvist att bra människor ska drabbas av detta. Ni är verkligen värd nåt bra inte detta,men fortsätt bara kämpa för du kommer lyckas! Meja är en sån himla söt,fin,duktig,stark och en toppentjej. Ryser för jag blir så imponerad av er hur ni klarar detta. Ni är verkligen värda allt bra som världen har att ge er. Jag vet att ni kommer att lyckas och klara de här för ni är verkligen värd att lyckas. Jag själv fyller 15 och jag hoppas jag blir lika stark som dig när jag växer upp. Du är verkligen en förebild och tänker på er. Allt bra vill jag ni ska få. Massa styrkekramar till er! Ni är bäst och finast.

  SvaraRadera
 36. Ni klarar det,kämpa!
  Ber till gud att hon blir frisk & klarar det!
  Kärlek till er familj <3

  SvaraRadera
 37. :( ohh blir så himla ledsen när ja läser det här... hoppas verkligen att hon blir bättre, det du kan göra är att be från hela ditt hjärta till Gud, läs bibeln och be be be! Det kan faktiskt rädda din lilla söta vackra tjej! Mirakel sker faktiskt! Gud finns! (det är bara en Gud som har makten att skapa den oändiga stora UNIVERSUM... !!)
  Kära du, be och börja läs bibeln, ha tålamod och se hur det räddar din dotters liv. Ha hopp och tro på Jesus! Gå till kyrkan...
  Jag säger detta av egna erfarenheter, min kusin hade fått canser, han hade fått det i hela blodet, dom upptäckte det försent, minns inte exakt hur det var för det var 15 år sedan, men läkarna sa att han kommer att dö om ingen kan ge honom blod, för att dom ska byta hans blod, INGEN AV FAMILJEN/SLÄKTEN/ANDRA hade samma värde som hans blod. Hans föräldrar slutade aldrig att hoppas och var jätte kristna troende. Så en dag fick mamman en dröm om att jesus har sagt till henne att han har skickat blod till hennes son (ryser nu)
  iaf. så ville mamman direkt åka till sjukhuset till hennes son, (hon sov hemma för att hon inte fick sova med hennes son då han log i ett spec. rum) När hon kom till sjukhuset på natten sa läkarna '' vi tänkte precis ringa dig, det har hänt något konstigt, rättare sagt MIRAKEL!!'' Vi har fått blod skickat till oss av Jerusalem, vi kollade posten idag efter att ni hade gått, på blod påsen stog det ''till: (hennes sons namn) ''
  Dom sa också att blodet PASSADE EXAKT HANS UDDA BLODVÄRDE!!! ocha att dom bytte blodet på honom osv osv osv........

  Ser du? du behöver inte tro om du ej vill för ja vet att det är svårt på något man ej har upplevt... men exakt så var det, vartenda ord stämmer och jag har ingen anledning till att ljuga för dig!

  Så därför ber jag dig, bli troende, gå till kyrkan, läs bibeln, och framförallt be från hela ditt hjärta och ha tålamod... och se vad som kommer att hända <3
  JESUS ÄR GOD! o för att djävulen ej ska lägga sig i den hemska situationen ni befinner er i måste ni BE.. det är jätte viktigt säger det för din söta dotters skull kära du!!
  massa tankar går till er!

  Ha tålamod och be och se hur allt kommer att bli positivt<3

  PEACE <3 massa kramar!

  SvaraRadera
 38. kämpa, börjar nästan gråta av att se dig gråta på bilderna, jag hoppas så himla mycket att Maja kommer blir frisk.<3

  SvaraRadera
 39. Jag tänker på er så mycket, varje dag! Det är helt ok att bryta ihop, man måste få göra det för att orka fortsätta. Ni är helt fantastiska och jag beundrar er styrka och ert mod. Lilla fina Meja och hennes fina familj som jag önskar all lycka!

  Stor kram till er alla! Kämpa på!

  SvaraRadera
 40. Världen är så hemsk med sina oväntade överraskningar. Men kämpa på och tappa aldrig hoppet om din underbara dotter! Jag förstår dig och din familj väldigt väl, och jag önskar all lycka!

  SvaraRadera
 41. Blir väldigt rörd av att läsa detta. Skickar mina tankar till er i denna jobbiga stund. Jag önskar av hela mitt hjärta att denna fina lilla flicka ska få bli frisk snart.

  SvaraRadera
 42. <3
  Styrkekramar till er alla!

  SvaraRadera