måndag 19 augusti 2013

Upprop & skolstart.

För första gången missar jag barnens upprop. Det känns sorgligt. Min stora fina Mio börjar mellanstadiet! Vad hände? (ja så känner jag varje år ;))
Melvin börjar tvåan och har som tur är kvar sin absolut bästa fröken och det är jag så tacksam för! ❤
Emmi, skruttfian, blir ettagluttare och börjar skolan på riktigt.

Jag skulle ha varit med, Nicke tog ledigt från jobbet och skulle vara här med Meja, men jag avstod.
:( Jag känner mig själv, jag skulle vara en stressad, hysterisk morsa som vände upp och ner på huset för att leta efter höstkläder, gummistövlar, regnkläder just precis på minuten. Jag skulle inte ha ron att sitta med mina barn och peppa dem inför uppropet. Jag skulle stressa runt och försöka få "min ordning" hemma, då det var 6 (?) veckor sedan jag sovit hemma...
Så jag valde att vara kvar här i min sjukhusbubbla och ta tag i verkligheten när vi väl kommer hem för en längre period. Så får pappa peppa dem istället och inte är ju det sämre inte! ❤

Hur ska det gå för dem i skolan i år? Kommer de klara av det trots allt jobbiga runt omkring? En sjuk lillasyster, föräldrar som inte riktigt är närvarande, oroliga och stressade... Alla tankar och funderingar de själva bär.

Hoppas de fortsätter vara så duktiga som det hittills varit, att de lyssnar, lär och står upp för vad de tycker. Att de inte blir retade och inte retas. Att de gör sitt bästa och pratar med någon när de behöver.
Hoppas deras nya lärare är bra och förstående. Att det blir någon de kan prata med om det behövs.

Annars är jag ju så otroligt glad och tacksam för den bästa skolsköterskan i hela världen. Hon finns där, det vet jag. ❤ Och alla ni på fritids som också finns där! Tacksam för det är jag!

Mio, Melvin och Emmi, jag älskar er så det gör ont och jag önskar att inget av det här hade hänt. Att allt var som vanligt.
Men vi får bita ihop och göra det bästa av situationen. Ta tag i problem vartefter de kommer.
Vi kommer att klara detta! Oavsett! Så länge vi är tillsammans och har varandra! ❤

Lycka till idag!

9 kommentarer:

 1. Stackars Dig, men var glad att du har en man som ställer upp på hemmaplan. Krama Meja.
  /IMB

  SvaraRadera
 2. Klart vi tar hand om dina tre andra fina barn (även om jag inte har några av dem på "min" avdelning). Båda etta-lärarna är supertrevliga, så Emmi kommer bli mycket väl omhändertagen :)

  Stora kramar
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Jag är helt övertygad om att ni,hela familjen,kommer att klara av den här resan!Ni är så starka tillsammans och ni är underbara föräldrar!!!! Ina! Du kan ju faktiskt inte vara överallt!Så klokt av dej att låta din man vara med i skolan idag! KRAMAR TILL HELA FAMILJEN/LENA Pussa meja från mej

  SvaraRadera
 4. Ni kommer klara detta,det är jag säker på,alla mina böner går till er och att Meja blir frisk. Dina barn känner din närvaro och din kärlek fast du inte är där idag, barn är klokare än vi tror! Dom kommer ha en underbar skolstart idag tillsammans med sn pappa, och ni kommer finnas i deras tankar,det är jag helt säker på!!! Du är en fantastisk mamma Ina,glöm aldrig det.../jasmina

  SvaraRadera
 5. Jag är helt övertygad om att dina barn kommer klara sin skolgång eftersom du och Nicke lagt en så fin och bra grund. Det lilla jag har träffat dom så är dina barn helt underbara, trevliga och goa, som ni som föräldrar lagt en jättebra grund för inför framtiden. Du får se detta som en tillfällig situation som kommer ta slut och du kommer finnas där för dina 4 barn i resten av deras liv och se dom växa och bli vuxna och ge dom tid. Kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Ni kommer att klara det Ina. Ni är så starka tillsammans som en familj och kämpar hela tiden. Vi är många som följer er resa och som finns som stöd om/när det behövs.
  Många kramar till dig och familjen från Isa

  SvaraRadera
 7. Jag beundrar dig så Ina! Jag önskar att jag kunde ta ett steg tillbaka lite oftare...
  Se saker objektivt precis som du gör.
  Jag är nog ofta den där jobbiga, stressade morsan som borde lära sig att ta ett steg tillbaka, begrunda och chilla!!
  Du är en fantastisk mamma och dina barn klarar sig fint ska du se!
  Om dom bara är hälften så starka som du är kommer det gå galant :)

  //en för er okänd Anna

  SvaraRadera
 8. Kära Ina, Du är en enorm mamma allt Du skriver berör en så
  himla mycket. Tårarna föll i dag igen när Du skriver om allt
  som rör familjen. Du är så omtänksam så det är helt otroligt. Barnen kommer att ha det bra och bli väl omhändertagna tänk på att det blir fler skolinvänjningar och skolavslutningar tillsammans. Du gör nog rätt i att vara kvar hos Meja även om Nicklas kunde komma men som Du skrev vad skulle Du då hitta på hemma det och det och det!!!!! Snart får Ni vara tillsammans som en hel familj men Meja måste ju bli frisk först och jag tror att hon är på god väg. Lillstumpan med alla miner hon är underbar med allt hon får stå ut med. Får passa på att gratulera Dig till uttagandet som Din gulliga pappa ansökt om. Vi håller tummarna tror att Du har stora chanser att vinna priset. Må så gott och hoppas Du hittar en fin brölloppsklänning! Kram från ewa e

  SvaraRadera
 9. så otroligt fint skrivet Ina, VÄRLDENS BÄSTA MAMMA HAR DOM <3 / Ewelina

  SvaraRadera