torsdag 8 augusti 2013

Hur ni kan hjälpa.

Ni är flera som hör av sig via mail, FB och här i bloggen och undrar vad ni kan göra för att hjälpa på något sätt.

Och jag håller fast vid att den största hjälpen är att ni tänker på oss, läser och stöttar. Att läsa era peppande svar, mail, sms mm betyder så enormt för mig att orka fortsätta. Att få läsa roliga hälsningar till Meja gör henne glad. :)

Om man nu vill göra något mer finns en insamling i Mejas namn på barncancerfonden för viktig forskning m.m.:
http://www.barncancerfonden.se/19251/

Jag har även öppnat ett konto åt Meja. De pengarna använder vi till t.ex. leksaker, pyssel, bio, Kolmården, saker till Meja och upplevelser för hela familjen. Vi ska försöka få till någon utflykt/resa efter den här sjukhusperioden, innan det är dags för strålningen.
Om man hellre vill bidra direkt till Meja är kontot:

Clearing nr: 4155
Konto nr: 1846205
Bank: Nordea


Om ni har någon annan idé får ni gärna maila direkt till mig på: ina.finnstrom@gmail.com. 

Ni som hängt här ett tag vet att jag tycker detta är jobbigt och ni andra får gärna gå in och läsa det här tidigare inlägget:
http://mejaminmeja.blogspot.se/2013/06/mejas-onskelista.html

Numer önskar hon sig att bada med delfiner, åka till Thailand, lära sig rida, lufthockeybord. (lite lätt bortskämd tror jag nog ;)) Sist sa hon att hon önskar sig att bli stor! Gumman! ❤❤❤

16 kommentarer:

 1. Åh lilla meja, klart hon ska bil stor!

  SvaraRadera
 2. Fina Meja. Klart hon kommer att bli stor. Och självklart ska hon vara bortskämd nu när hon går igenom det mest hemska ett barn ska behöva gå igenom.

  Fantastiskt att ni samlar in pengar både till barncancerfonden och även till Meja/er själva så ni kan göra tillvaron så bra det bara går under den här svåra och jobbiga tiden.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hade velat ha magiska krafter och trolla bort allt detta elände ni får gå igenom, ge er ert vanliga bekymmersfria liv tillbaka!!
  Ni förtjänar allt det bästa i livet, och vem ska skämma bort våra barn om inte vi föräldrar:) kämpa Meja, lite till så är allt detta över!/jasmina

  SvaraRadera
 4. Vad fint du beskriver er jobbiga situation. Fortsätt fokusera på det som är bra!

  När vår dotter var sjuk bad vi, alla som kunde, att bli blodgivare. Så tacksam man är för dessa nu när man vet hur mycket det där blodet behövs.

  /Nina

  SvaraRadera
 5. Meja, du kommer bli stor! Med den styrkan du har så kommer du bli jääättegammal :)

  SvaraRadera
 6. MEJA,älskade underbara du! sjäjvklart kommer du att bli stor!!!!! Jag kan inte nog säga,hur mycket jag tänker på dej!Dessutom så är du en riktigt cool tjej!Du rockar fett! KÄRLEKSKRAMAR TILL DEJ FRÅN MEJ/LENA

  SvaraRadera
 7. Ååååh, mitt hjärta brast en smula, lilla fina Meja, klart att du ska bli stor, jätte stor, eller aa iaf gammal! Önskar av hela mitt hjärta! Om man ändå kunde få ge dig den presenten, att få bli stor <3 // Ewelina <3

  SvaraRadera
 8. Meja, du är typ världens modigaste! Och du sjunger fett bra! Linus sjunger nästan lika bra som du! Puss o Kram <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag älskar er blogg! Folk frågar hur jag kan läsa en blogg om ett barn som har cancer - svaret är enkelt: För att det finns hopp, glädje och sjukt mycket kärlek! Läser till sjuksköterska och jobbar för närvarande som usk:a och blir oerhört glad över mammas envishetoch tro på att patient/anhöriga faktiskt ibland vet bäst! Stå på dig för vi är inte mer än människor och vi kan också göra fel (tyvärr) men därför behöver vi er som skäller och gnäller lite så misstag undviks! I lagom mängd såklart... ;) Meja, du är stencool och du får mig att vilja jobba med barn! Trots att jag inte ens känner dig :) Jag håller tummarna för di varje dag! Ps: din mamma är stencool också!
  Kramar från Jullan i Göteborg ♡

  SvaraRadera
 10. Styrkekramar till er. Läser din blogg varje dag, och påminns om att ta vara på min egen lilla familj. det är lätt att tappa tålamodet ibland med små envisa treåringar som kan allt själv... då behöver man påminna sig själv vad som är viktigast här i livet, och du lyfter fram det så bra.
  Kram från en fd Hölöbo

  SvaraRadera
 11. Jag läser din blogg dagligen. Jag är en tjej på 20 år som har testat mig för leukemi. I nuläget ska jag in och kolla trombocyter (stavning?) imorgon. När jag får in pengar den 18 så kommer jag skänka en del. Hälsa de söta busfröt från Johanna att jag tycker Meja ska vara med i Idol när hon blir stor.

  SvaraRadera
 12. Åh, mina ögon fylldes av tårar då jag läste om hennes önskan att bli stor. Alla barn vill ju blir vuxna, men då det är Mejas önskan så kan man skönja en helt annat insikt och ett allvar i den önskan. Det är även min önskan, och övertygelse, att Meja kommer att bli stor. En stor och frisk tjej som tjatar om nya jeans, sminkar sig och pratar om killar med sin kompisar.
  Ha en underbar dag både du och Meja, och resten av familjen!
  Kram från Åsa Stackenholt

  SvaraRadera
 13. känns konstigt detta med att sätta in pengar på ett privat konto... barncancerfonden OK och att bidra på andra sätt t ex lämna blod etc.
  Självklart ska alla göra som känns bäst för dom och jag har full förståelse att det är en kostsam situation men man måste ju inte åka och göra olika saker hela tiden. Att bara få vara hemma låter som ett skönt alternativ när livet är upp och ner.
  Men detta är mina egna tankar och vill inte säga till någon vad som är OK eller inte så hoppas ingen tar illa upp.
  Önskar att Meja snart att frisk och all lycka till hela er fina familj!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan hålla med! Men jag tar ändå illa upp.
   Det bar mig mycket emot med detta konto, men det har vart MÅNGA som velat ge något specifikt till Meja och inte sätta in pengar till en fond, vilket också kan vara förståeligt när pengar då går till mycket omkostnader mm.
   Då många velat skicka leksaker mm till Meja tycker jag det var bättre att hela familjen ska kunna göra något kul tillsammans istället för att fylla varenda skrymsle med saker.
   Att det dessutom kostar ofantligt mycket extra när ens barn är sjukt vill jag inte ens gå in på!

   Radera
 14. Ni är så himla starka allihoppa, beundrar verkligen er täkker på er varje dag & hoppas på att hon snart blor frisk ♥

  Kram från Thea!

  SvaraRadera
 15. Fina fina Meja, kämpa på lite till! Styrkekramar !!!! <3

  SvaraRadera