måndag 16 september 2013

Studiebesök på radiumhemmet.

Efter Mejas uppvak så gick vi rundvandring på radiumhemmet och Meja fick testa lite av vad som väntar henne på torsdag.
Skönt att ha sett lokaler, maskiner och fått prova på formarna som ska "gjuta av" hennes kroppsställning så strålningen sker på exakt samma ställe varje gång. Nu hoppas jag bara att hon klarar av att ligga helt stilla, annars måste hon sövas varje dag i tre veckor. :/
Vilket inte bara innebär längre tid hemifrån utan även hälften så mycket sondmat, eftersom det är fasta som gäller... Känns inte riktigt som hon kan avvara det.
Men är det någon som kan ligga still så är det faktiskt hon och jag tror på Meja! (vilket inte riktigt de som jobbade där verkade göra).Strålningen börjar den 7 oktober, så efter denna vecka är vi förhoppningsvis "lediga" igen.

Svaren på veckans undersökningar har jag bett att få löpande, varefter de kommer in, men vi har en läkartid bokad den 24 september, då vi får veta mer om hur det ligger till med neuroblastomcellerna i kroppen och kanske lite mer om framtiden, vad vet jag?

14 kommentarer:

 1. Älskade barn vad du får genomlida,,,,önskar av hela mitt hjärta att du snart får somna i din varma sköna säng där hemma helt friskförklarad.
  Snälla Gud om du finns,hjälp Meja ta sig ur allt detta. Sov gott Meja och dröm fina drömmar/jasmina

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen inte att Meja behöver sövas varje dag i tre veckor. Hon kommer säkerligen förstå och ligga stilla.
  Att hon ska behöva gå igenom allt detta är så orättvist men snart är allt över och hon blir friskförklarad och växer upp till en fin och stark tjej.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror åxo på Meja!Klart att hon kan ligga still!Hon besitter en styrka som jag inte tror många har!Meja!Du klarar det här!Sov så gott i natt både du Ina och Meja!KRAMAR/LENA

  SvaraRadera
 4. Ush, tänk vad en liten 5åring ska behöva gå igenom, det är så orättvist, meja verkar så stark. Och tålmodig, säger hon aldrig emot när läkaren ska göra tester och behandlingarna? Det är en tapper liten tjej! Och du som mamma verkar fantastisk, förstår att det givetvis är otroligt påfrestande för dig, en dotter dom är sjuk och 3 andra barn hemma som man inte kan finnas till för så som man skulle vilja, men du gör det bästa av situationen, beundrar dig, lider med dig och skänker dig all styrka i universum. Dina barn är sååå fina! Hälsningar från Skåne /Desirée

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte skriva precis detsamma:"Ush, tänk vad en liten 5åring ska behöva gå igenom, det är så orättvist, meja verkar så stark. Och tålmodig," och "Och du som mamma verkar fantastisk, förstår att det givetvis är otroligt påfrestande för dig,"

   Den där lilla tjejen Meja är så h Ina. Ni är fantastiska helt enkelt. Och jag glömmer inte resten av familjen heller. Ni är alla kämpar. Men vad gör man inte för sin lilla dotter.

   Beundrar er oerhört och alldeles särskilt Meja förstås. Massa kramar från Nina

   Radera
 5. Åh vad duktig Meja lillgumman är. Jag tror också att hon klarar att ligga still. Hon får tyvärr gå igenom så mycket hemska saker men kommer att gå bra ur det här. Förstår att det är så kämpigt för Meja och hela familjen. Hoppas att natten varit lugn så ni fått sova och att dagen fortsätter bra. Många kramar Ewa E<3

  SvaraRadera
 6. Lilla hjärtat! Du är så superduktig......massor kramar till Meja o mamma.

  SvaraRadera
 7. Lilla Mejis hur går det, tänkte på dig länge igår, hade faktiskt svårt att somna, tänkte mycket på dig och det du går igenom, hade velat trolla bort allt så det bara försvinner och aldrig kommer tillbaka.
  Kämpa på nu lille Meja, det går inte en dag då jag inte tänker på dig/jasmina

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig Ina! Är det någon som ligger stilla
  så skulle det vara Meja. Det har hon visat prov på tidigare.
  Krama om Meja och säg att hon fixar det här galant!
  Kram på er båda/ Inger

  SvaraRadera
 9. Lycka till bästa Meja <3

  SvaraRadera
 10. Hoppas att ni får sova gott i natt!Krama Meja från mej och kram på dej med Ina!Lena

  SvaraRadera
 11. Meja klart du klarar att ligga still länge, du har all kraft pch jädrar enamma i dog! Usch mycket sjukhus och konstiga och trists saker, men en vacker dag så år ni fria från det! Kämpa Meja och familj, ni är riktiga fighters!

  SvaraRadera
 12. Klart att Meja kommer klara det,.. Ligga still, det är ju en världslig sak ;) HEJJA MEJA, JAG TROR PÅ DIG! <3 //Ewelina

  SvaraRadera
 13. Stora bamskekramar till er... Kram från Skåne!

  SvaraRadera