tisdag 24 september 2013

Meja är trött och jag sitter vaken

Meja har sovit mycket idag och kräkningar & diarréer kvarstår. Hon håller fortfarande vikten, vilket är bra, men hon skulle ju behöva börja gå upp någon gång.
Läkaren ringde och meddelade att det inte var UVI, men eftersom febern gick ner av antibiotika fortsätter vi med det. Sedan ska de diskutera om det behövs någon form av profylax (förebyggande medicin). Han berättade att kirurgen vill ha ett ultraljud inom en månad för att se om några förändringar på njuren blivit under tiden. Men mina frågor hade han dessvärre inte tid att svara på! :(


Jag tycker det är konstigt. Hennes vita blodkroppar ligger på normala nivåer, därmed borde väl tarmar och magsäck läkt efter högdosbehandlingen?!
Varför läcker det protein i urinen? Borde man inte undersöka det och göra något åt det? Speciellt som kräkningarna kom efter op om jag inte missminner mig.
Dietistens råd var att få i henne vanlig mat. Lycka till! Hon försöker ibland med något pyttepytte, men kräks direkt. Om det är psykiskt eller fysiskt vet jag inte. Hursomhelst börjar det här bli jobbigt. Det drar ut på tiden och jag tycker inte att jag får några svar. Ingen vet någonting och vi sitter lite mellan stolarna nu. Vem ska jag ringa?
Onkologen? Kirurgen? Huddinge?

Tror att jag håller på med ommöblering och storrensning i barnens rum för att slippa tänka på detta! ;) Dessutom har jag pysslat änglar hela kvällen. Men nu när jag borde sova smyger sig tankarna på...

Familjemyset idag blev enligt Mejas önskemål att titta på film när hon var bebis. Gullisar! Tänkt va fort man glömmer bort hur små de varit, hur små de faktiskt ÄR. Och hur ofantligt lika sig själva de är, åtminstone de tre större kottarna! <3 Älskar er mina fyra trollungar!
5 kommentarer:

 1. Hej Ina ! usch detta känns jobbigt psykiskt även för mig än om jag inte känner er , mer än de jag följer här . Jag vakna och tänkte måste se om du skrivit något hur ni mår . Har full förståelse att du börja rensa barnens rum , du verkar så lik mig på många vis . Så mysigt att ni titta på film samt att ni fick ha en nomal helg tsm . När de gäller Meja så hade jag sagt att ni får fixa tid nu till henne och ta ultraljud , samt varför de läcker protein i urinen . Jag hade ringt Onkologen . Men på något vis svårt , hur som helst så ska du ha svar på dina frågor . Stå på dig , du ska inte behöva ha dessa frågor utan något konkret svar .. kram till dig ochMeja samt de andra i familjen <3 Åsa

  SvaraRadera
 2. Hej Ina, börjar man oroa sig så kryper man ur skinnet man vill veta NU på en gång . Jag tror att de har superkoll på Meja men att såna här symtom kommer finnas länge , men man kan som sagt inte bara vänta då vill man verkligen ha svar och det helst igår och senast NU. Känner verkligen med Er hoppas Du får svar på allt Du undrar och att Ni fått sova lite i natt. Många kramar från ewa e

  SvaraRadera
 3. Ina, stå på dig!! inga frågor är dumma, och är du inte nöjd med svaret, fråga ännu mera!!! kraaaaam <3 // Ewelina

  SvaraRadera
 4. Att vistas i barncancerland är bland det svåraste man kan göra. Man ska både stå på sig mot sjukvården samtidigt som man ska inordna sig i den. Och så all oro som kommer och går. Jag tänker mycket på er eftersom min familj också befinner sig i samma land, fast med en annan diagnos. Fick en fråga från en vän igår hur vi står ut. Svaret är enkelt; vi måste ju klara det. Många stora kramar till er från Amandas mormor, Ywonne.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle ha ringt onkologen! Dom borde kunna ge dej svar på dina frågor!!!! Jag förstår din oro! Det tär på en och just därför är det så viktigt att få svar på alla frågor som snurrar i skallen! Hoppas att det går bra! Kramar till dej och skruttan!

  SvaraRadera