lördag 2 november 2013

Halloween och allhelgonahelgen.

Måste bara skriva av mig lite åsikter... ;)
Halloween är inte samma sak som vår Allhelgonahelg! Halloween infaller 31 oktober varje år, allhelgona under den lördag och söndag som infaller mellan 31 okt och 6 november.

Nu har vi haft barn vid dörren som "trick or treat"-at två dagar i rad och jag lovar att det kommer ungar idag med... Vi kan väl bestämma att vi har godis hemma den 31:a, på Halloween? Annars måste man ju låtsas att man inte är hemma hela helgen! ;)

Jag förstår att många inte vill skicka ut sina barn på "tiggeri", men en dag till utöver skärtorsdagen kan de väl få? De tycker ju att det är så roligt!

Halloween kommer väl från Irland/USA och har blivit en kommersiell dag, där det ska säljas så mycket "billigt krafs" som möjligt. Och jag kan förstå att många är mot den delen av det hela.

Men, varför inte ta varje chans vi kan för att fira lite?! Man måste ju inte få köpnoja, grejerna återanvänder man ju år efter år, precis som julpynt och utklädnaderna kan väl få vara liknande varje gång, behöver inte vara nya dyra utstyrslar varje gång. Lite smink bara så blir det bra!

Jag gillar det! Fira, festa, vara med barnen, busa och äta godis! My kind of day! :D Så vi tog en "halloween-dag" till igår, förutom bus eller godis ... hihi

Trollmor Inka, what else? Jag kan ju inte vara häxa året runt! ;)

barnen sminkade sig läskigt alldeles själva! <3jag glömde säga, Meja har nog blivit lite mörk under ögonen igen...

läskiga gäster, rysningar fortfarande!
bästisar! <3

killarna var helt klart lääskigast och vann pris för bästa utklädnad, jag och Sandra var ju bara oss själva liksom! 
6 kommentarer:

 1. Håller med dig Ina, visst kan man väl ge ungarna en dag till på året att festa och ha kul. Det hindrar väl inte att man några dagar senare samlar ihop sig och tänker på dem som har gått före oss. Som du säger, det behöver inte kosta en massa pengar, kläder kan återanvändas och ärvas mellan barnen i samma kvarter. Kanske Mejas svarta under ögonen kommer från mammas sminkbox just den här dagen. Härliga bilder. Lyckliga barn är härligt. Ha en nu en skön och vilsam helg efter allt festandet.
  Kram Jill

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder,ni är otroliga,så positiva och så glada trots allt ni får genomgå, vi andra har mkt att lära utav er/jasmina

  SvaraRadera
 3. Jättesköna bilder på lyckliga och glada barn. Fortsätt fira ni allt vad ni kan.
  Nina

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med om Halloween... Ni är en fantastisk familj <3

  SvaraRadera
 5. HAHAH, så sköna ni är allihopa, klart att grabbarna vann tävligen ;) kram på er! // Ewelina

  SvaraRadera
 6. ORO,förtvivlan,rädsla,ofrivilliga tårar rinner salta och varma.......Vad har hänt?? SAKNAR.Tänder ett ljus varje kväll för Er ute på mörka Gotland.......Puss och kram till alla i hela familjen....Nilla.

  SvaraRadera